Monthly Archives: February 2006

Voltt in de Paradiso

De februari editie waar traditioneel Villalobos als headliner op de line-up pronkt, was weer een groot succes! Niet alleen had de Paradiso wat gedaan aan de vele klachten over de lange rijen, ook de artiesten waren in topvorm en het publiek had er zin in!
Jon Gaiser was voor mij de grootste verassing. De verwachtingen waren hoog gezien zijn releases op Minus en Resopal red (onder zijn pseudoniem Fraktion) en zijn setje op Paxahau.com maar die verwachtingen maakte hij meer dan waar! Vette samples en met een lekkere drive. Het was wel weer “zo’n laptop-act” maar Gaiser deed het met zo veel enthousiasme, dat ook dat een genot was om naar te kijken.

De Zwitserse mannen van Galoppierende Zuverzicht waren inmiddels al ruim een uur bezig met het aansluiten van de vrachtwagen vol aan apparatuur die ze hadden meegenomen, maar na Gaiser was de beurt eerst weer aan Butane die de taak had de live-acts aan elkaar te draaien. Ook hij maakte gebruik van een laptop, maar dat is tegenwoordig het vermelden eigenlijk nauwelijks waard.

Alle sequencers, drumcomputers, effectenapparaten en wat al niet meer was aangesloten, de handleidingen waren weer opgeborgen, kortom: Galoppierende Zuversicht kon beginnen!

Ook de Zwitsers maakten de hoge verwachtingen waar en waren een plezier om naar de kijken! Vier handen constant op de knoppen van veels te veel apparaten om er als leek iets van te kunnen snappen, maar waarom zou je iets willen snappen als de muziek goed, origineel en dansbaar is? Ook deze live-act vloog voorbij in de gezellige bovenzaal van de Paradiso.

Inmiddels was Villalobos aan het draaien in de grote zaal. Een uur te laat, dat wel, maar de verhalen gingen dat Bart Skils dat uur uitstekend had opgevuld. Ik kon alleen maar zeggen dat ik Villalobos ook niet had gemist toen ik boven stond. 🙂

Eenmaal beneden werd ik even herinnerd aan de drukte die Voltt met zich mee brengt, maar toen ik tegen mezelf had gezegd dat ik me niet zo moest aanstellen viel het eigenlijk best mee! Villa had er ondanks zijn zware nachten weer zin in en draaide zijn inmiddels bekendere stevigere variant van de zo veel gehoorde minimal. Het publiek vond het heerlijk en juigde, danste en schreeuwde lekker mee! Villalobos haalde zijn verloren uurtje deels in door tot ver na 5-en door te draaien maar helaas kwam ook deze Voltt weer tot een einde… althans… officieel dan… 😉
1193

Twee vliegen…

Bij het maken van een website wil ik altijd rekening houden met de gebruikervriendelijkheid en toegankelijk van de website. De klant vindt een gebruikersvriendelijke website vaak ook belangrijk, maar geeft meer om een spiffy design dan om schone en duidelijke code onder de moterkap. Gelukkig is de accessibility wel verenigbaar met een andere wens van de klant: Goede resultaten bij Google. Als je een website toegankelijk maakt, doe je dat niet alleen voor de ‘menselijke bezoekers’, maar ook voor de Google-bots die de website indexeren. Dit blijkt al uit de goede resultaten die Industrievereniging Lage Weide haalt bij Google. Bij het zoeken naar “Industrievereniging” komt de website van Lage Weide als eerst naar voren! Wat ik dus stiekem al wist, staat nu ook in een interessant artikel op A List Apart: High Accessibility Is Effective Search Engine Optimization. En de mensen die accessibility nu nog steeds niet belangrijk vinden kunnen ook nog eens een kijkje nemen in de Google Information for Webmasters.

Paper aangenomen op conferentie

Samen met Gijs heb ik een onderzoek gedaan naar online communities in de dance scene. Het was een leuk onderzoek met interessante resultaten. Onze begeleidster, Eleonore ten Thij, was erg enthousiast over onze dataset en heeft er samen met Lidwien van de Wijngaert nog wat extra statistiek op los gelaten en er een artikel over geschreven. Dit artikel, waar Gijs en ik co-auteur van zijn, is gestuurd naar de IADIS conferentie en aangenomen!