Monthly Archives: June 2008

De toekomst van Rich Internet Applications

Om nog wat laatste studiepunten te halen moest ik nog een keuzevak doen. Geïnspireerd door de presentaties op “Beyond Boundaries” heb ik ervoor gekozen om een paper te schrijven over de toekomst van Rich Internet Applications. Ik heb de huidig ontwikkelingen op een rijtje gezet en de mogelijkheden van Flex, Silverlight en JavaFX op een rijtje gezet en met elkaar vergeleken.

De paper is wat te lang geworden om als weblog post te plaatsen, maar de pdf is te downloaden via deze link!

Update (01-07): De paper is nagekeken en ik heb een 8! Ik ben er erg blij mee! Eindelijk weer eens studiepunten! 😉 De opmerking van mijn docent (Hans Voorbij) was ook erg motiverend:

Proficat, ik ga het vak Capita Selecta op masterniveau, 3,75 ECTS en uitslag 8, voor je registreren bij de studieadministratie. […] Ik kan alleen maar zeggen: wat jammer dat ik de afgelopen jaren niet meer werk van je onder ogen heb gehad. Houd je kwaliteitsnormen in de toekomst goed vast. En succes met je afstuderen!

Firefox 3: Gratis boek en wereldrecord?

Firefox download dayVandaag wordt de nieuwste versie van Mozilla Firefox uitgebracht. Dit is op zich al een berichtje waard, want de nieuwe versie is op veel punten beter dan de huidige versie. Vooral aan de snelheid en veiligheid van de browser is veel verbeterd, en dit alles bovenop de vertrouwde kwaliteit van Firefox!

Ik zou wel meer dan 8.000 woorden kunnen schrijven over de ins en outs van Firefox 3, maar dat heeft Fabio Cevasco al gedaan en zijn Sitepoint PDF boek is gratis te downloaden!

Firefox wil met de laatste versie van de browser ook een wereldrecord halen als “meest gedownloade software product op één dag”. Op de site van firefox is te zien dat al veel mensen hebben aangegeven firefox vandaag te downloaden. We zullen nog even moeten wachten tot Amerika wakker is geworden, maar dan zal de download beschikbaar zijn dus doe gezellig mee!