Nijn eleven

Flauw maar (toch niet zo) leuk:
Hier stond een afbeelding van twee Nijntjes in een vliegtuig die op een wolkenkrabber afvlogen… Helaas mag ik deze niet meer tonen, zie de reactie hieronder…

Excuses voor de overlast dan maar, en ik zal nadrukkelijk rectificeren dat Nijntje niet (ik herhaal: NIET) achter de aanslagen van 11 september zit!

Wie dan wel?

5 thoughts on “Nijn eleven

 1. Geachte heer, mevrouw,

  Ik wend mij tot u in mijn hoedanigheid van advocaat van Mercis B.V. in Amsterdam en de heer Dick Bruna in Utrecht.

  Dick Bruna is de maker van Nijntje en talloze andere tekeningen, waarvan een groot deel u ongetwijfeld bekend is. Mercis B.V. is de vennootschap waaraan Dick Bruna zijn auteursrechten heeft overgedragen.

  Zeer recent hebben Mercis B.V. en Dick Bruna moeten bemerken dat op de URL http://www.chrisflink.nl/?p=25 een voor Mercis B.V. en Dick Bruna schadelijke cartoon staat (nijn-eleven).

  Nijntje en alle andere figuren van Dick Bruna zijn auteursrechtelijk beschermde werken en mogen niet zonder toestemming van de auteursrechthebbende, Mercis B.V., worden verveelvoudigd en openbaar worden gemaakt. Dusdoende wordt inbreuk gemaakt op de auteursrechten van Mercis B.V.

  Door het tonen van deze cartoon, die ervaren wordt als aanstootgevend, is er niet alleen sprake van onrechtmatige openbaarmaking van auteursrechtelijk beschermde werken, er is tevens sprake van aantasting van Dick Bruna’s werk. Daardoor wordt nadeel toegebracht aan de eer en goede naam van Dick Bruna. Dusdoende wordt tevens inbreuk gemaakt op de morele rechten van Dick Bruna.

  Mercis B.V. en Dick Bruna lijden hierdoor schade.

  Op grond van het voorgaande verzoek ik u namens mijn cliënten om de genoemde cartoon vóór donderdag 25 oktober aanstaande van deze website te verwijderen.

  Met vriendelijke groet,

  Van Doorne N.V.
  Lorijn van der Valk

  ________________________________________
  Jachthavenweg 121
  1081 KM Amsterdam
  P.O. Box 75265
  1070 AG Amsterdam
  The Netherlands
  T +31 (0) 20 6789 281
  F +31 (0) 20 7954 281
  M +31 (0) 6 11 388 565
  valk@van-doorne.com
  http://www.van-doorne.com

 2. Zo’n advokaat kan dat allemaal wel zeggen, maar je hebt altijd nog recht op parodie en satire. Het plaatje zou daar best wel eens onder kunnen vallen. Ik vind van wel (voor zover dat wat waard is natuurlijk) maar misschien kan je eens een advokaat ofzo om een mening vragen.

Comments are closed.