Sitepoint opent CSS reference

Als ik denk aan goede websites die mij veel hebben geleerd over webdesign, webstandards en usability, denk ik aan A List Apart en Sitepoint. Behalve de vele artikelen met best practices die ik nog regelmatig raadpleeg, verschijnt er bijna elke twee weken wel een nieuw artikel dat je eigenlijk niet mag missen!

Het fijne van A List Apart is dat het behalve de web-standards-compliant oplossingen in artikelen als ”In Search of the Holy Grail” en “CSS Design: Taming Lists” er ook aandacht is voor beter schrijven voor het web in onder anderen dit artikel. Dat goed (en met goed bedoel ik usable) webdesign eigenlijk helemaal niet moeilijk en vaak voor de hand liggend is, blijkt uit artikelen waarin het probleem even eenvoudig is als de oplossing. Bijvoorbeeld: “Never Use a Warning When you Mean Undo“, “The Perfect 404” en “Graceful E-Mail Obfuscation“. en gelukkig wordt er ook rekening gehouden met het zware leven van webdesigners. Een artikel als “Staying Motivated” zorgt er voor dat je weet dat je niet de enige bent die wel een motivatieproblemen heeft en dat helpt je er eigenlijk gelijk alweer bovenop. Dit laatste artikel is trouwens geschreven door Kevin Cornell die ook verantwoordelijk is voor de originele illustraties bij de artikelen.

Ik zou nog wel even door kunnen gaan, maar gelukkig is er ook een “Guide for New Readers“.

Hoewel ik de artikelen op A List Apart wat beter en leuker geschreven vind, staan er op Sitepoint misschien toch wel meerinteressanteartikelen. En behalve de digitale content, publiceert Sitepoint ook primaboeken. Maar dan het grote nieuws waar deze post om begonnen is: Sitepoint komt nu ook met een CSS reference. Een gelikt naslagwerk met alles wat je wil weten over CSS, de presentatielaag van het web!

Behalve deze reference, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de reference voor de content laag ((X)HTML) en de behaviour laag (Javascript). Gezien de expertise en grote community van Sitepoint, heb ik er alle vertrouwen in dat deze drie references samen de meest complete webdesign reference van het web worden! We zullen het zien!